Ezért sózd meg mindig az ételt

0 Comments

A só talán a legismertebb fűszer a világon. Történelmiségét tekintve nagyon mélyre nyúlnak vissza a gyökerei, hiszen már az ókorban is használták fizetőeszközként különféle kultúrákban. De miért van manapság nagy jelentősége ezen fűszer használatának?

Nélküle nem étel az étel

Só nélkül nem étel az étel. Ez tényleg így is van. Nem lehet kihagyni egyetlen leves, sült, vagy köret elkészítésénél sem. A só adja az igazi ízét az ételeknek, nem véletlen, hogy még mesék is szólnak róla. Volt egy király, aki azt mondta a lányának, hogy úgy szereti őt, mint a sót.

Egészséges

Nagyon egészséges, persze csak abban az esetben, ha mértékkel fogyasztjuk. Miért mondható el ez? Azért, mert szükséges a szív és vese megfelelő működéséhez, persze, nem kell túlzásba vinni a használatát.

Miért érdemes természetes sókat használni?

Rengeteg féle só van. Ezek közül is a természetes sók számítanak a legjobbnak. Ennek az az oka, hogy ezekben rengeteg ásványi anyag található, amelyek élettani szempontból nagyon előnyösek lehetnek. Például a parajdi só nagyon egészséges: ezt egy webáruházból lehet megrendelni Magyarországon, az alábbi honlapot érdemes megtekinteni: https://www.sozzonvelem.hu/

Mennyibe kerül az igazán jó minőségű só?

Nem kerül sokkal többe, mint a bolti társaik annak ellenére, hogy igazi minőségről beszélhetünk. Mindössze pár ezer forint egy nagyobb kiszerelés – megéri az egészségünkre költeni!